Instructie Sticker Plakken

Stap1:

Zorg altijd dat de ondergrond vlak is en goed schoongemaakt / vetvrij is, met bijvoorbeeld spiritus (niet op geverfde oppervlaktes) of ruitenreiniger (glas). De belangrijkste voorwaarde voor het aanbrengen van (muur)stickers is dat de ondergrond glad, schoon (vrij van stof, vet, silicone en latex) en droog is. Muren waar vocht in zit zijn niet geschikt om te beplakken. Pas geverfde muren moeten goed gedroogd zijn zodat het vocht uit de muur is en de muur uitgehard is. Ook op een muur met slechte kwaliteit muurverf, met vuilafstotende muurverf of kalkverf zal de sticker niet goed hechten.

Stap 2:

Strijk met een (bank)pasje over de aanbrengfolie, zodat de stickers zich goed hecht aan de folie.

Stap3:

Trek de sticker een klein beetje open om te kijken of de sticker al loslaat. Zo niet, nogmaals goed over de folie wrijven. Laat de witte, onderlaag nog zitten op de sticker.

Stap 4:

Breng de sticker op de juiste positie aan, en zet hem vast aan de bovenkant met schilderstape. Houd voor een recht resultaat nooit de kniprand van de folie aan, maar altijd de sticker zelf, b.v een lijn in de sticker of de onderkant van een tekst.

Stap 5:

Sla de sticker om als een scharnier en verwijder de rug (witte, geruite onderlaag) van de sticker.

Stap 6:

Sla voorzichtig de sticker terug, maar zorg dat hij niet de ondergrond raakt. Houd hem zo strak mogelijk. Bij grote stickers is het makkelijk om het met z’n tweeën te doen.

Stap 7:

Wrijf vervolgens met een pasje vanuit het midden de sticker aan, zodat hij netjes op de ondergrond komt. Kijk bij canvas uit dat u niet te hard strijkt, zodat er geen beschadigingen op het canvas komen. Wrijf goed na met het pasje.

Stap 8:

Verwijder daarna de aanbrengfolie voorzichtig. Bij gedetailleerde stickers, zoals bijvoorbeeld afbeeldingstickers of portretstickers, maar ook bij stickers met een sierlijk lettertype, WERK HEEL VOORZICHTIG EN RUSTIG. Beetje bij beetje de aanbrengfolie lostrekken en mocht er een stukje blijven plakken, nogmaals goed wrijven en de sticker desnoods een klein beetje begeleiden met loslaten, bv met behulp van een mesje.

Veel plezier met uw sticker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *