Instructie Sticker Plakken

Daar is hij dan! De bestelling van je sticker is binnen en dan wil je deze natuurlijk gelijk aanbrengen!
Als je deze instructie volgt dan kan er bijna niets mis gaan en kun je snel genieten van je sticker of muursticker van Stickertoko.nl

Hieronder eerst even een paar belangrijke dingen waar je rekening mee dient te houden voordat je begint.

Zorg altijd dat de ondergrond vlak is en goed schoongemaakt / vetvrij is, met bijvoorbeeld spiritus (niet op geverfde oppervlaktes) of ruitenreiniger (glas). De belangrijkste voorwaarde voor het aanbrengen van (muur)stickers is dat de ondergrond glad, schoon (vrij van stof, vet, silicone en latex) en droog is. Muren waar vocht in zit zijn niet geschikt om te beplakken. Pas geverfde muren moeten goed gedroogd zijn zodat het vocht uit de muur is en de muur uitgehard is. Ook op een muur met slechte kwaliteit muurverf, met vuilafstotende muurverf of kalkverf zal de sticker niet goed hechten.
Tevens is het erg belangrijk dat de temperatuur van zowel de sticker als die van het te beplakken oppervlakte niet lager is dan 10 graden en niet hogen dan 30 graden. Als je hem dus net binnen hebt gekregen laat hem dan even op termperatuur komen.

Stap 1:

Strijk met een (bank)pasje of met een rakel (eventueel bij ons te bestellen) over de aanbrengfolie, zodat de sticker zich goed hecht aan de folie. De aanbrengfolie is de folie die nu aan de voorkant over je sticker is aangebracht.

Stap2:

Trek de sticker een klein beetje los van de witte ondergrond om te kijken of de sticker al loslaat. Zo niet, nogmaals goed over de folie wrijven met een (bank)pasje of rakel. Laat de witte, onderlaag nog zitten op de sticker.

Stap 3:

Breng de sticker op de juiste positie aan (nog steeds met de witte ondergrond erachter), en zet hem vast aan de bovenkant met (schilders)tape. Houd voor een recht resultaat nooit de kniprand van de folie aan, maar altijd de sticker zelf, b.v een lijn in de sticker of de onderkant van een tekst.

Stap 4:

Sla de sticker om naar boven als een scharnier en verwijder de rug (witte onderlaag) van de sticker. Doe dit rustig en voorzichtig en zorg ervoor dat de sticker mooi loslaat van de witte onderlaag. De sticker blijft bij deze stap dus aan de aanbrengfolie plakken en houd je los van het oppervlak

Stap 5:

Sla voorzichtig de sticker terug naar beneden , maar zorg dat hij de ondergrond niet raakt. Houd hem zo strak mogelijk zonder dat de (schilders)tape aan de bovenkant loslaat. Bij grote stickers is het makkelijk om het met z’n tweeën te doen.

Stap 6:

Wrijf nu met een (bank)pasje of rakel vanaf boven de sticker aan. Het beste kun je dit vanaf het midden naar de zijkanten doen zodat hij netjes op de ondergrond komt. Zit hij mooi op de ondergrond wrijf de gehele sticker dan nog een keer goed na met het (bank)pasje of rakel zodat hij overal goed kan hechten op de ondergrond.

Stap 7:

Verwijder nu rustig en voorzichtig de aanbrengfolie. Het beste kun je hiermee in een hoekje beginnen. Bij gedetailleerde stickers, zoals bijvoorbeeld afbeeldingstickers of portretstickers, maar ook bij stickers met een sierlijk lettertype is het erg belangrijk om heel rustig en voorzichtig te werken. Beetje bij beetje de aanbrengfolie lostrekken en mocht er een stukje blijven plakken op de aanbrengfolie dan ga je een klein stukje terug en ga je nogmaals goed wrijven en de sticker desnoods een klein beetje begeleiden met loslaten, bv met behulp van een mesje.

En voila! Daar zit uw mooie verse sticker op zijn plek.

Wij wensen u heel veel plezier met uw sticker! En mocht u nog vragen hebben dan weet u ons te vinden. Wij zijn u graag van dienst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *